Versgrossier

Fa.W.van Oosterom

Fruityoghurt 'on the go'

 

 

 

 

Bereidingswijze

 

Wist je datÖ

Wist je dat Campina yoghurt is gemaakt van Nederlandse weidemelk.

Dat betekent dat onze Campina koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste

120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

Recept van de maand

1. Karamelliseer de zaden op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.

2. Schep vervolgens op een bord en laat afkoelen.

3. Schil de mango en maal de helft in de keukenmachine of met een staafmixer tot een grof mengsel.

4. Verdeel yoghurt over de potjes.

5. Schep daar vervolgens het mangomengsel en de frambozen bovenop. Roer dit door de yoghurt.

6. Brokkel de inmiddels hard geworden gekaramelliseerde zaden in stukjes, maak het potje ermee vol en schroef het deksel er op.

TIP: Bereid ís avonds voor: het fruit in een apart bakje, evenals de pitten. Zodat je ís ochtends alleen maar alles bij elkaar hoeft te gooien in je on-the-go-beker!

IngrediŽnten

200 ml Campina Magere yoghurt
1 halve mango
1 hand frambozen
1 el honing
3 el zonnebloempitten